פיענוח צילום ריאות

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

26/03/2012 | 10:54 | מאת: ענת

בתי החיילת היתה בהתקף אסטמה חריף במיון באיכילוב עשו לה צילום ריאות ואמרו שהצלום בסדר לאחר שבועיים נשלח לבתינו מכתב בזו הלשון: "חשד להצללות עדינות קטנות בהיקף בשתי הפסגותטיבן אינו ברור . יש לציין שלקחנו אותה לרופא ריאות לאחר יומיים והוא אמר שהיתה לה חסימה של כ 50 אחוז. אנא הסברך בתודה מראש

לענת שלום למעשה יש כאן שני נתונים המתייחסים לבשתי עיות שונות - 1. הבעייה האמיתית היא מחלת האסטמה וההתקף החמור שהביא אותה למיון ולביצוע צילום חזה. הממצא של חסימת 50% מתייחס לאותו התקף. הסבר - אסטמה גורמת לחסימה של דרכי האוויר וככל שהחסימה קשה ההתקף חמור יותר ו - 50% חסימה מכוונים שיש קושי של הוצאת האוויר יחסית לבחורה בגילה ובגובהה היא מוציאה 50% מהצפוי. חשוב חהדגיש שטיפול נכון יחזיר את דרכי האוויר למצבם הקודם - הסימפטומים ייעלמו וכך גם החסימה. חשוב להקפיד להשתמש במשאפים לפחות למשך שלושה חודשים. לגבי ממצאי צילום החזה - ככל הנראה הם אינם קשורים לאסטמה ולכן כדאי לההראות אותם גם לרופא הריאות שיוכל להגיד אם יש בהם משמעות או שמדובר בממצא מקרי וחסר משמעות קלינית. מנסיוני - הפיענוח הנ"ל הינו ללא משמעות אך כאמור חשוב להראות את הצילום עצמו למומחה הריאות דר נמרוד מימון

13/04/2012 | 15:26 | מאת: ענת

לדר נמרוד תודה על תשובתך וחג שמח

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה