כדור ניסיוני

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

21/03/2012 | 20:19 | מאת: אבי

שלום וברכה אבי חולה במחלת ריאות קשה עקב נזקי עישון כבדים. המחלה החריפה לו עד כדי כך שמחובר לבלון חמצן, הציעו לו לקבל כדור ניסוני ולהשתתף במחקר, האם יש בכך סכנות ואם כן מה, כמו כן הוא בן 69 תודה

21/03/2012 | 21:23 | מאת: אבי

ראוי לצין כי מחלתו COPD

שלום אבי להשתתפות במחקרים קליניים יש חסרונות אך יש גם יתרונות רבים. החיסרון העיקרי הוא נטילת תרופה שלא ברור האם היא יעילה ובמקביל גם תופעות הלוואי העיקריות שלה עדיין לא תועדו. היתרונות מאידך הם רבים - הזדמנות בשימוש בתרופה שעברה כבר מספר שלבי מחקר כך שהסיכוי שהיא מזיקה הוא נמוך יחסית. בנוסף יש כאן אפשרות להשתמש בתרופה שבדרך כלל יחלוף עוד זמן רב עד שתיכנס לסל. החברה בדרך כלל נותנת אפשרות שימוש בתרופה גם לאחר שהמחקר מסתיים. בנוסף הניטור שנעשה לאותם אלו שמשתתפים במחקרים קליניים הוא צמוד ואביך יזכה לגישה ישירה בכל תלונה לצוות המחקר הכולל בדרך כלל רופאים ואחיות המומחים במחלת ה - COPD. על כן בדרך כלל המלצתי היא לנסות ולהצטרף למחקרים כאלו. בהצלחה דר נמרוד מימון.

13/12/2012 | 12:26 | מאת: גיטה טימור

אני בת 64 חולה ב- C O P D כ- 30 שנה. ומזה כחצי שנה משתתפת במחקר לוקחת את הכדור הנסיוני מיד יום. ברצוני לציין כי מצבי הבריאותי השתפר מאוד ואני מסוגלת לבצע פעולות שבעבר לא הצלחתי. ממליצה בחום לקחת את הכדור כמובן בליווי רופא. אגב אני מטופלת בבית חולים איכילוב

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה