COPD?

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

22/02/2012 | 10:27 | מאת: סימה

22/02/2012 | 10:56 | מאת: סימה

ד"ר שלום, הנני בת 56 עושה ספורט, לא מעשנת. עשיתי בדיקות תפקודי ריאות והתפקוד 68%. נאמר לי שכנראה התחלה של COPD. אבי נפטר בגיל 86 מסרטן ריאה ו-COPD קשה מאוד מאוד. היה מעשן עשרות שנים, 20 שנה אחרונות הפסיק לעשן. בגיל 85 המחלה התגלתה עבר ניתוח להוצאת הגידול, מצבו הידרדר, COPD חמור גסס ומת מחנק... שאלותי: האם COPD מחלה תורשתית, ניתן לקבוע בבדיקות דם, תפקודי ריאות בלבד קובעים המחלה בוודאות? ברצוני לציין כי לפני מס' שנים חליתי בדלקת ריאות קשה מאוד ואושפזתי בבי"ח במצב קשה. בנוסף הננו מגדלים בע"ח כלבים, וציפורים/תוכים . האם יש קשר והשפעה על מחלת COPD? אודה עבור תשובתך.

לסימה שלום רב COPD היא מחלה הקשורה ישירות לעישון אך יש בה מרכיב גנטי - היות ולא כל המעשנים חולים בה (למעשה רק כ 25% מהמעשנים יחלו במחלה) . יש גם מרכיבים סביבתיים אך אין מידע מדוייק לגבי אותם מרכיבים סביבתיים. ספציפית לגבי שאלותייך - לא ידוע על קשר לבעלי חיים. בכל מקרה היות ולא עישנת ממליץ להיבדק במסגרת מסודרת של מכון ריאות. אין בדיקת דם לאיבחון ולמעשה האבחנה מבוססת על תיפקודי ריאות. במקרה שלך עם ההיסטוריה של סרטן ריאות כדאי לשקול ביצוע CT חזה שיעזור לתת תמונה לגבי מבנה הריאות וגם לאיתור מוקדם של סרטן ריאות. המשיכי עם ביצוע פעילות גופנית שעוזר מאד לתיפקוד הנשימתי. בברכה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה