לחץ ריאתי מוגבר

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

29/01/2012 | 16:37 | מאת: דנה

שלום רב אני בת 47. לראשונה אובחנתימעם לחץ ריאתי מוגבר לפני כ20 שנה, בעקבות בדיקת סקר לחולי לימפומה אשר הוקרנו לבי החזה. לא טיפלתי ולא התייחסתי, היות ולא היו שום סימפטומים. ב2009 אובחנתי שוב, לאחר תלונות על קוצר נשימה. מאז שלוש שנים שאיני מטופלת, כעת הלחץ הריאתי שלי ממשיך להיות ברמת מוגברות בינונית, 59. יד לי סימפטומים של קוצר נשימה ועייפות. אשמח לשמוע את דעתך וכיוון, למי/לאן עלי לפנות על מנת לקבל התייחסות וטיפול? ודבר אחרון, האם עדיין מדובר במחלה סופנית? תודה.

דנה שלום יתר לחץ דם ריאתי הינה בעייה שכיחה יחסית ובדרך כלל הבעייה קשורה לאי ספיקת לב. עם זאת חלק קטן מהמקרים קשור למחלות ריאה שונות ובמקרה שלך על פניו נראה לאור גילך הצעיר שהבעייה קשורה למחלת ריאות. קוצר הנשימה שאת מתארת בהחלט יכול להיות קשור לבעיית לחץ הדם הריאתי או לבעיית ריאות אחרת (שעלולה להיות הגורם הראשוני לעלייה בלחץ הדם בריאות). על מנת לברר בעייה זו בצורה טובה כדאי לפנות לאחד ממכוני הריאות במרפאות החוץ של בתי החולים (הדסה או שערי צדק בירושלים, תל השומר בילנסון מאיר ואיכילוב - במרכז, רמבם או כרמל בחיפה וקפלן ברזילי או סורוקה בדרום). בכל אחד מהמרכזים הנ"ל יודעים לברר ולהציע טיפול תואם. כיום לחץ דם ריאתי אינה נחשבת למחלה סופנית ובשנים האחרונות אף פותחו מספר סוגי תרופות המשפרים מאד את איכות החיים ורמת התיפקוד של החולים. באיחולי בריאות שלמה דר נמרוד מימון

30/01/2012 | 14:30 | מאת: דנה

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה