מניעת דלקות בשתן

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

02/01/2012 | 10:31 | מאת: דוד

שלום לך ד"ר נמרוד! אם זכורות לך ההודעות שלי מ ה 8/12 ו 6/12 אזי באותו הקשר אימי אושפזה שוב כשבוע לאחר ששוחררה מבית החולים והסתבר לנו שהשחרור שלה היה מוקדם מדיי החיידק שהיה במערכת השתן המשיך לקנן במערכת השתן ונכנס למערכת הדם ואימי הייתה בסכנת חיים ממשית החיידק שנמצא גם באישפוז הראשון והמשיך להתפתח הוא e.coli esbl רק שוחררה מבית החולים ביום חמישי האחרון ונאמר לנו בגלל שהיא סיעודית לגמרי ואינה הולכת, היא תרד בדרגה לאחר טראומה כזאת קשה ואכן ימים ראשונים אנו רואים שינוי לרעה כגון הראש נפול קדימה. לא שומעים את קולה רק ליחשושים, לפני כן הייתה אוכלת לבד כעת לא. כנראה בגלל שתנועות היד שלה וכל תזוזה אחרת נהיו יותר איטיות .הרופא המליץ לנו לקחת מיץ חמוציות 100 סי.סי שלוש פעמים ביום והשאלה שלי היא האם הכמוסות הטבעיות שקיימות בשוק 400 מ"ג ו 1000 מ"ג הכמוסה לא יותר חזקות ויעילות מאשר המיץ? לדעתך ושאלה שניה מה ניתן עוד לתת לה לחיזוק היא נחלשה עד כדי כך שאנו ממש לא יכולים להאמין שזה הגיע לדרגה כזו היא קיבלה אנטיביוטיקה בבית חולים שרק רופא למחלות זיהומיות יכול לאשר invanz שלוש שקיות ביום ולאחר 6 ימים רק שקית אחת כעת היא ממש נחשבת תשושה האם לדעתך אמורה להיות התאוששות מהמצב לאחר שסיימה האנטיביוטיקה נאמר בעוד שבועיים ? ושוב במה ניתן לחזק את הגוף למרות גילה המופלג רק תזונה עשירה ? או יש תרופות שיכולות לעזור? מודה לך מראש דוד

שלום דוד צר לי לשמוע על מצבך של אימך עד כמה שאני מכיר נושאים אלו לא ידוע לי על תרופות ייעודיות לחיזוק הגוף לאחר אישפוז ממושך בגיל המבוגר פיזיוטרפיה היא הדבר היחיד שניתן להציע וגם כאן רק במבוגרים שמשתפים פעולה עם התרגילים (ועל פי תיאורך זה לא המצב) תזונה עשירת קלוריות תשומת לב לכל שינוי במצבה הכללי וטיפול שוטף שכולל שינויי תנוחה והורדה מהמיטה לכיסא - כל אלה עשויים לעזור מעט אך ככל הנראה כמו הרבה דברים הזמן יגיד איך אמך מתאוששת תשובות לשאלותיך - הקפסולות של החמוציות אמורות לתת תשובה זהה למיץ עצמו (אך אני חייב לציין שמאז הפירסום הראשון בנושא באמצע שנות ה - 90 מחקרים אחרונים לא הצליחו להוכיח תועלת באותו מיץ למניעת זיהומים בדרכי השתן. מצד שני שתיית המיץ בטח שלא מזיקה..) אם אסכם דוד - אין לי תשובות ופיתרונות קסם ולצערי אינני איש בשורה למען אמך מאחל לה בכל ליבי שתתחזק ותחזור לעצמה ולמשפחתה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה