שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

08/12/2011 | 18:13 | מאת: דוד

שלום שוב ד"ר נימרוד! קודם כל כל בני משפחתי מודים לך על התשובה המנומקת הקודמת ומכיון שאתה כבר יודע את הפרטים אז השאלה היא לאימי זהו כבר האישפוז השלישי תוך שנתיים וחצי בגלל דלקת בשתן מצאו חיידק עמיד , והיות והיא סיעודית ואצל רוב רובם של הקשישים הללו משתמשים בטיטולים , ואנו גם מודעים ש אצל נשים יש בעיות של דלקות בשתן בגלל המבנה האנטומי ,והיות ומערכת החיסון בגופם חלשה מאוד . בתור רופא פנימאי על אלו דברים היית ממליץ להקפיד על מנת שהתופעה לא תחזור כל שנה או פחות מכך מחדש? הרופא הפנימאי בבית החולים אמר שיש צורך לעשות כמה שיותר בדיקות שתן בשנה . בבית האבות שלה עושים רק פעם אחת בשנה,עד לא מזמן לא היו רוחצים את ידיהם של הקשישים כאשר מוציאים אותם לחדר האוכל בינתיים 5 שעות בחדר הם נוגעים בכל מיני דברים,ואחרי כן אוכלים האם אי רחיצת ידיים יכולה לגרום לחיידק בשתן? או אי היגיינה מספקת לפני שהם שמים טיטול חדש? מה עוד ניתן לעשות כמניעה. מודה לך מאוד דוד

08/12/2011 | 22:35 | מאת: דר נמרוד מימון

שלום דוד זו שאלת מיליון דולר .. איך למנוע זיהומים בקשישים ? מי שימצא תשובה לשאלה זו ימנע מקרי תחלואה ותמותה רבים. אני חושב שבסך הכל ציינת את הדברים המרכזיים - היגיינה, שטיפת ידיים של הצוות ונקיון של המשטחים בבית האבות כל אלו עשויים לעזור. מעבר לזה ברמה הפרטנית - אין הרבה אפשרויות. לעיתים שוקלים מתן אנטיביוטיקה מונעת אך הסכנה היא התפתחות זנים עמידים בכל אופן כדאי אולי לפנות למומחה למחלות זיהומיות שיכול לתת לכם יותר מידע ועצות בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה