Idiopathic Pulmonary Fibrosis

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

01/12/2011 | 19:02 | מאת: ראובן

שלום, אמי בת ה- 62 אובחנה לפני כשבועיים במחלה זו(בכותרת).נאמר לי כי זו מחלה נדירה שבד"כ מצב החולה עלול להידרדר מהר אם לא יגיב לטיפולים שאמורים לעכב את המחלה.האם תוכל לספר לי מעט מה ידוע על מחלה זו ועל אופן הטיפול בה(גם תרופות נסיוניות אם יש) והאם זו מחלה נדירה או שיש עמותה או קבוצה בארץ של חולים במחלה זו.אשמח לכל פרט שעשוי להועיל לאמי. תודה, ראובן.

שלום ראובן מדובר באמת במחלה יחסית נדירה ולכן חשוב להגיע למעקב באחד ממחלקות הריאה המתמחות בטיפול. מחלקות כאלו נמצאות בכל אחד מבתי החולים הגדולים שנמצאים באיזור מגוריך. עליך לקבל מידע מדוייק מרופא ריאות מומחה שיראה גם את אימך, את מחלות הרקע שלה והתרופות הקבועות, יבדוק אותה ידבר עימה ויבין מה רמת התיפקוד הבסיסי שלה. כנו כן הוא יבצע בדיקות של תיפקודי ריאות, מבחן הליכה ל - 6 דקות ויבדוק את בדיקות ה - CT. כל מה שאכתוב לך כעת בלי המידע הנ"ל הוא חסר משמעות משום שיש להתאים את המידע לאימך ולמצבה הספציפי. עצתי לך היא להפנות אותה לרופא מומחה באחד ממרכזי הרפואה הגדולים במקום מגוריך ולקבל ממנו את כל המידע כולל הפניות למאמרים ולספרות בנושא. בהצלחה דר נמרוד מימון

01/03/2012 | 22:33 | מאת: נעמי

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה