טיסה ומדד סטורציה - מה המלצתך בנושא

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

15/08/2016 | 19:03 | מאת: שרה

ד"ר מימון הנכבד, ידוע כי במטוס יש חמצן לא כפי שהוא נמצא בסביבה חופשית ( בטבע). מה הסטורציה הנמוכעה ביותר שאתה ממליץ עליה שמעבר לכך יש להעזר בחמצן עצמי או של המטוס. לידיעתך אני טסה לא מעט הסטורציה יורדת מתחת ל-90 במצבים מסויימים במהלך הטיסה. כשיורדים מהמטוס הסטורציה חוזרת ל-95. תודה רבה, שרה

שלום רב שאלה טובה וקשה. הנוהל אומר שבסטורציה שמתחת ל - 90% יש להיעזר בתוספת חמצן. כך שאם הסטורציה שלך יורדת אל מתחת ל - 90% יש להוסיף חמצן. עם זאת - ירידה למספר דקות אל מתחת ל - 90% סטורציה אינה כרוכה בסיכון קצר טווח או ארוך טווח - ואם את מרגישה בסדר ואין קוצר נשימה - אז כנראה שהכל בסדר. עם זאת ממליץ לפנות לרופא הריאות שלך על מנת שיעריך את מידת הסיכון במקרה שלך, ומה המשמעות של ירידה באחוז החמצן בשבילך באופן פרטני. רק הוא יוכל לעשות זאת כי הוא מכיר אותך ויוכל לשכלל את כל נתוני המעבדה, ההדמייה ומחלות הרקע שלך ביחד עם נתוני בריאות נוספים. בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה