סיכויים למצוא את הריאה המתאימה להשתלה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

24/04/2016 | 14:40 | מאת: יגאל

שלום רב! אני מועמד להשתלת ריאה (סיליקוזיס). 1. האם ישנם סיכווים יותר גבוהים למצוא את הריאה המתאימה להשתלה במדינה יותר גדולה כמו ארה"ב? 2. האם ישנם מקרים בארץ שהחולה נפטר עקב כך, שלא מצאו לו הריאה המתאימה להשתלה? תודה.

שלום רב הסיכוי למציאת איבר תואם להשתלה טוב יותר במדינות בהן שיעור התורמים גבוה מסיבות שונות ישראל היא בין המדינות המערביות בעלת שיעורי התרומה הנמוכים ביותר כן לצערי יש כאלו הנפטרים בעודם נמצאים ברשימת הממתינים לתרומת ריאות שיהיה בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה