אמפיזמה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

22/07/2015 | 15:27 | מאת: מנחם

רעיתי בת 74 חולה באמפיזמה. התחילה לקבל חמצן לפני שנה וחצי למשך כל היממה (24 שעות) . בהתחלה 2 ליטר בדקה ועכשיו 4 במנוחה. שוכבת במיטה פרט לשירותים ואכילה. לפני כחודש נפלה לה הקנולה בלילה. היא קראה לי שאיננה מרגיש ה בטוב, בבדיקת סטורציה (בשני מכשירים שונים) הייתה קריאה של 43. אינני יודע כמה זמן היא הייתה ללא חמצן . לא הבחנתי בנזק לא גופני ולא נפשי. שאלתי היא כמה זמן אפשר, אם בכלל ,לחיות בסטורציה כזאת ואחרי כמה זמן נוצר נזק ואם הוא הפיך? מודה לך מאוד תשובתך מנחם

שלום רב שאלה מאד קשה .. קשה להגיד ומעולם לא בוצעו מחקרים בנושא זה - כמובן.... אם לא נגרם נזק בעיניי זה סימן שהכל בסדר. ממליץ אולי לקשור את הקנולה בצורה יותר הדוקה כך שלא יברח מהאף במהלך הליה צאחל לכם הרבה בריאות דר נמרוד מימון

30/07/2015 | 08:16 | מאת: מנחם

תודה מודה לך מאוד על התייחסותך מנחם

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה