מדדי סטורציה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

08/06/2015 | 15:51 | מאת: שרה

ד"ר מימון הנכבד, אני מבצעת פעילות קבועה של פעמיים בשבוע במכון ריאות בביה"ח מאיר, ובימים שאני לא במכון אני הולכת כל פעם כק"מ וחצי במשך 30 דקות, עם עצירות לא מעטות. בבדיקה שאני עורכת אני יורדת לסטורציה של 83 ובמנוחה של דקה חוזרת ל-95, שאלתי עד כמה אני יכולה לרדת בסטורציה לפני שאני נחה. תודה רבה רבה, שרה

שלום רב הגבול המקובל לירידת סטורציה בהתקף או במאמץ או לפני תחילת טיפול בחמצן הוא 90%. אם את יורדת מעבר לזה - מומלץ שימוש בחמצן בעת המאמץ או על ידי מחולל נייד או על ידי מיכל. דר נמרוד מימון

17/06/2015 | 14:56 | מאת: שרה

ד"ר מימון הנכבד, במידה ואני הולכת כל ערב כמעט 2 ק"מ , עוצרת במאמץ בודקת סטורציה, שחוזרת לערכים של 95 תוך דקה או שתיים, האם עלי ללכת עם חמצן? הירידה היא מתחת ל-90. תודה רבה רבה,

שלום שרה אין בעייה בירידת הסטורציה כל עוד את מרגישה בטוב. המאמץ חשוב לך הן מהבחינה הבריאותית והן מבחינת איכות החיים כך שההמלצה שלי היא להמשיך ולהתמיד בביצוע פעילות גופנית וגם אם יש ירידה בסטורציה אל מעבר ל - 90%. מנוחה של כמה דקות מחזירה את קצב הנשימות והסטורציה לנורמה - ולכן איני רואה בבעייה בירידת הסטורציה עצמה. דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה