ספיריבה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

14/05/2015 | 07:24 | מאת: דפנה

שלום. האם יש לשטוף את הפה לאחר שאיפת ספיריבה כמו לאחר סרטייד? שאלה נוספת- האם החומר הפעין בספיריבה זהה לזה שבאטרובנט? אם כן, תהיה לי שאלה נוספת לאחר תשובתך.

16/05/2015 | 08:08 | מאת: דפנה

צ"ל החומר הפעיל כמובן... טעות.

לדפנה שלום שטיפת הפה לאחר שימוש במשאף מומלצת למשאפים המכילים סטרואידים וזאת על מנת להקטין ספיגה סיסטמית מחלל הפה ועל מנת למנוע את התפתחות פטריית הפה. במקרה של ספיריבה שהוא משאף אנטי-כולינרגי (דומה מאד למשאפי לאטרובנט/אירובנט אך בעל פעילות רציפה ל - 24 שעות) - אין הוריה לשטיפת הפה. יש לציין שקיימים כיום בשוק שני משאפים חדשים בעלי פעילות הדומה לספיריבה - EKLIRA ו - SEEBRI כך שהשוק הפך ליותר תחרותי. בהצלחה דר נמרוד מימון.

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה