צילום ריאות

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

17/10/2011 | 13:48 | מאת: צביקה

בן 57...בריא בעיקבות הצטננות ושיעול נשלחת לצילום חזה ולהלן התוצאה : "שינויים אינטרסטציאליים בראות . ללא עדות לתסנין ממוקם או תפליט . עיבוי של פלאורה אפיקלית מימן. לב בגודל תקין. אין בידיי צ.קודמים להשוואה " מה המשמעות ? תודה

17/10/2011 | 22:29 | מאת: צביקה

להוסיף על הנ"ל 1.אני מנהל אגף במוסד פיננסי ולא נחשפתי לאבק וכד, 2.לא עישנתי 3. לפני 5 שנים היה לי דלקת ראות.אושפזתי 3 לילות באיכלוב..אנטיביוטיקה והו 4.לפני שנה חוסנתי נגד דלקת ראות...אמרו לי שהחיסון טוב ל 5 שנים. 5. אני אמור לטוס שבוע הבא...ל 3 שבועות..לבטל? **לצערי היום קבעו לי תר לרופא ריאה בקופ"ח ל...17/11 ולכן אני פונה אליך וחוצמזה...מה פרוש הנכתב בתרגום הצילום? האם מדאיג? בברכה צביקה

הי צביקה אמנם עדיף היה להראות לי את הצילום עצמו כדי שאוכל לתת תשובה יותר מדוייקת ואולי גם לבצע תיפקודי ריאות ולבדוק אותך וגם לשאול אותך מספר שאלות לגבי יכולתך לבצע מאמצים גופניים (ואת ארבעת הדברים האלו יבצע רופא הריאות ב 17/11) אך מנסיוני פיענוחים מסוג זה הם מאד שכיחים ולא מבטאים מחלה ריאתית משמעותית האם עדיין יש לך תלונות נשימתיות? שיעול? קוצר נשימה?? אם החלמת מהמחלה אזי רוב הסיכויים הם שהממצאים קשורים לאותה הצטננות ולכן הם חסרי חשיבות בכל מקרה - אם אין לך תלונות נשימתיות ואתה מרגיש בטוב - לא נראה לי שיש לבטל טיסה לחו"ל על סמך הפיענוח הנ"ל. לגבי משמעות הפיענוח - 1. שינויים אינטרסטיציאליים - הם ממצא שיכול להיות קשור לזיהום ריאתי אך מצד שני יכול להיות קשור באמת למחלות תעסוקתיות או דלקתיות אחרות. 2. התעבות הפלאורה האפיקלית - ייתכן משני לדלקת הריאות שהיתה לך בעבר ובכל מקרה הממצא הנ"ל נשמע חסר חשיבות. 3. ללא תסנין - כלומר ללא דלקת ריאות ממוקמת 4. ללא תפליט - כלומר ללא נוזל בקרום שעוטף את הריאות טיסה נעימה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה