צילום חזה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

09/12/2014 | 12:02 | מאת: אילן

שלום צילום חזה שבוצע עקב שיעול ועליית חום קלה (ייתכן וממקור אחר), בהאזנה לריאות נשמע משהו. בוצע צילום AP בלבד,בישיבה,לא אופטימלי טכני. צל הלב מעט מוגדל. ציור ברונכווסקולרי מוגבר דיפוזי במידה קלה. האם זה שולל דלקת ריאות? מה המשמעות של הממצא? והאם מצריך בדיקה נוספת או מעקב כלשהו? יש לחשוש שיש קשר לאי ספיקת לב? תודה

שלום רב ללא צילום עצמו קשה להתייחס לפיענוח כמובן. צילום חזה היא בדיקה קשה לפיענוח ולעיתים יש דלקת שנמצאת לא באיזור שניתן לראות. בכל מקרה עם מחלת חום ותסמינים נשימתיים - כדאי לטפל אנטיביוטית ולחזור

המשך - כוונה לחזור על צילום אם אין הטבה לאחר סיום הטיפול. בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה