תפקוד הריאות בחולה סיעודי

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

07/12/2014 | 21:08 | מאת: נטע

שלום חולה במצב סיעודי שאינו זז בעצמו, כרגע סובל מפצע לחץ נרחב בעכוז לאחר אשפוז ממושך כתוצאה מאספירציה ודלקת ריאות קשה. ישנם מזרנים שונים לטיפול ומניעת פצעי לחץ, מזרנים סטטיים כמו מזרני טמפור, ומזרנים דינמיים מסוגים שונים. רציתי לשאול בבקשה: א. מה החשיבות של הושבת החולה על כסא גלגלים בשעות מסויימות מדי יום לתפקוד הריאות? והאם זה נחוץ גם במידה ויש פצע לחץ בעכוז? ב. האם שינויי תנוחה אקטיביים שעושים מדי כמה שעות יעיל לתפקוד הריאות ופינוי הליחה? ג. בחולה ששוכב כמעט רוב הזמן, האם יש עדיפות למזרן דינמי (המזרנים מהסוג המשוכלל יותר כמו למשל ClinActiv Plus שיש באפשרותי להשיג בהשאלה) מבחינת הריאות בפרט, ומבחינת בריאותית/זרימת דם וכו' בכלל? תודה רבה לינק לפרטים על המזרן הדינמי ותכונותיו http://www.hill-rom.co.uk/uk/United-Kingdom/Products/Surfaces/ClinActiv-Plus/ תודה רבה

שלום רב לחולה סיעודי יש חשיבות רבה בשינויי תנוחה. שינויי תנוחה גם שנעשים במיטה וגם הושבה על כיסא גלגלים. הדבר משפר את פינוי ההפרשות ומקטין את הסיכויים להתפתחות זיהומים נשימתיים. בנוסף כמובן על התועלת בהקטנת פצעי לחץ. לגבי מזרנים לסוגיהם השונים - לצערי איני מתמצא בכך אך כדאי להתייעץ עם פיזיוטרפיסטים שכו מבינים בכך. בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה