תוצאות תפקודי ריאות

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

08/10/2014 | 00:43 | מאת: אבי

שלום ד"ר, אמי בת 64, מעשנת כחצי קופסא ליום במשך כ 25 שנים לפחות. לאחרונה חשה שלא בטוב, טופלה באנטיביוטיקה. מצבה השתפר אך עדיין שיעול די חזק.. רופאת המשפחה הפנתה אותה לרופא ריאות. ביצעה תפקודי ריאות, להלן התוצאות: FVC 86% לאחר ונטולין: 87% FEV1 76% לאחר ונטולין: 87% FEV1/FVC89% מה המשמעות של תוצאות תפקודי הריאות? האם יש בדיקות נוספות אותן מומלץ לבצע? תודה מראש, אבי

לאבי שלום תיפקודי הריאות שצירפת הם תקינים. תוצאות בטווח שמעל ל - 80% מהצפוי נחשבים לתוצאות טובות והמשמעות היא שאין פגיעה בתיפקוד הריאותי של מבצע הבדיקה. עדיין קיימות סיבות רבות אחרות (שאינן נבדקות על ידי תיפקודי ריאות) שעלולות להביא לקוצר נשימה או לשיעול. יש להמשיך הלאה בבירור הבעייה על ידי רופא מומחה בתחום. בדיקות נוספות יכללו בראש ובראשונה הדמייה של בית החזה וככל הנראה תזדקק לביצוע CT של בית החזה. ככל הנראה גם בדיקת אקו לב חשובה. בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה