מגבלות גובה טופוגרפי לחולה COPD

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

17/12/2013 | 09:38 | מאת: סימון

שלום, אני בן 74, מאובחן כלוקה ב-COPD בחומרה בינונית VC 48% FEV1 44%. בטיול ברכב עם הליכות קצרות ולא מאומצות (לא טיפוס) עד איזה גובה טופוגראפי אני יכול להניח שלא תהיינה לי בעיות נשימה? תודה.

17/12/2013 | 09:42 | מאת: סימון

להשלמת ההודעה הקודמת - אני מטופל באופן קבוע במשאפי ספיריבה וסרטייד.

שלום רב שאלה מרכזית היא האם אתה סובל מחסר חמצן בגובה פני הים. ישנם חולי COPD שאינםן סובלים מהיפוקסמיה (חסר חמצן) ואינם מוגבלים כמעט בכלל וישנם כאלו הסובלים מחסר חמצן משמעותי. לצורך כך יש לבצע ייעוץ מסודר עם רופא ריאות שיכלול בדיקת גזים בדם עורקי. באופן כללי ניתן לומר שבתחומי מדינת ישראל אין בעיית גובה - גם בראש החרמון. בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה