ממצא ב- CT

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

31/08/2011 | 09:59 | מאת: הילה

שלום, בבדיקת CT ע"ש צווארי שעשיתי בעקבות תאונת דרכים, התגלו "שינויים אמפיזיומטיים צנטרילובולאריים בפסגות הריאות דו צדדי". מה זה אומר? האם יכול להיות מסוכן? האם קשור לתאונה שעברתי (לשבר בצלעות)? עברה יותר מחצי שנה מאז התאונה ואני סובלת מכאבים עזים מאוד בבית החזה, גם בעת מנוחה. אשמח לקבל הסבר לגבי הממצא. תודה.

שלום הילה בדיקת CT הינה בדיקה מדוייקת בעלת יכולת לגלות ממצאים קטנים שלעיתים הם מאד חשובים (לדוגמא זיהוי מוקדם של גידולים ריאתיים במעשנים) אך לעיתים יותר קרובות הם חסרי משמעות קלינית במקרה שלך הממצאים מרמזים על פגיעה ריאתית משנית לעישון האם עישנת בעבר?? בכל מקרה הממצאים לא נשמעים לי מדאיגים והם יהיו בעלי משמעות רק אם 1. יש לך גם קוצר נשימה במאמצים 2. יש לך פגיעה חסימתית בתיפקודי ריאות ממליץ לכן לקבל הפנייה לרופא מומחה ריאות ולבצע אצלו הערכה מסודרת אשמח לענות על שאלות נוספות בהמשך דר נמרוד מימון - רופא ריאות

01/09/2011 | 22:29 | מאת: הילה

תודה רבה על תשובתך. אני בת 30 ומעולם לא עישנתי, וגם לא נמצאת בסביבת מעשנים. במאמץ אני מרגישה כאב (דקירות) בבית החזה ושלא נכנס מספיק אוויר לריאות (גם בעת מנוחה). הילה

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה