קשיי נשימה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

12/12/2012 | 20:19 | מאת: טיבי

אני סובל מקוצר נשימה,והמון ליחה.נבדקתי פעמיים בחמש השנים האחרונות ע"י רופאים מומחים, במכון לתפקודי ריאה ולא מצאו פגם כל שהו בריאות. אני עבדתי במשך כ5 שנים בתקופת נערותי בעבודה בתנאים של אבק ועשן, עישנתי במשך כשלושים שנה בכמות של קופסה ליום עד לפני 18 שנים, וגם בעבודתי הנוכחית מזה כ-10 שנים יש מידה די רבה של עשן ואבק. לכאורה אני מתפקד טוב ביום יום אבל יש לי ליחה רבה מאוד ,ומרגיש צורך לעתים קרובות לנשום בכוח כמות רבה של אוויר בנשימה גדולה וארוכה. עוד תופעה מאוד מפריע : כאשר אני הולך לישון ושוכב במיטה ,פתאום אני מרגיש שלא מצליח לנשום כאילו הריאות חסומות ולא יכול להכניס אוויר. אז יש לי טכניקות שונות לנשום עם הזמן אבל שוב מחפש מנות אוויר גדולות. השאלה שלי: איך אפשר לבדוק אם אני לא סובל מבעיית תפקודי ריאה ולטפל בקוצר הנשימה. אני מרגיש שהאבחון של הרופאים המומחים שגוי.

שלום רב בדיקת תיפקודי ריאות היא בדיקה מצויינת כאשר יש הפרעה בזרימת האוויר היות וכמו שציינת תיפקודי הריאות שלך תקינים יש לבצע בדיקות נוספות לדוגמא - אקו לב (שאי ספיקה יכולה להיות קשורה לקוצר נשימה בשכיבה), מעבדת שינה, ואולי גם מבחן תגר לאיבחון של אסטמה (שקשורה לארועי קוצר נשימה התקפיים) בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה