שאלה לגבי חסימה בריאה ימנית

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

14/11/2012 | 13:24 | מאת: נדב

לפני כחודשיים לאחר שהיה לי ברונכית קטנה רופא המישפחה הציע לי להיבדק מפני ששזו היתה הפעם השניה בחצי שנה,ואימי סבלה מאמפיזמה,אני אדם בריא , ספורטאי ומעשן ביום גג 7 סיגריות,הרופא ריאות בדק אותי ושמע צפצופים בריאה ימנית,שלח אותי לצילומים,אח"כ תיפקוד ריאה,וסי טי כל הבדיקות היו מצויינות ללא שום ממצא,אני לא היתלוננתי על דבר בעבר וגם לא כיום אני מרגיש מצוין,הרופא ריאות לאחר חודש וחצי של בדיקות ללא ממצא חוץ מצפצופים בריאה ימנית שהוא שומע שלח אותי למכון ריאות וכתב בהפניה נא לשקול ברונכוסקופיה,אני פשוט לא מבין מה קורה פה?אשמח מאוד להבין,בתודה מראש בכל מיקרה

לנדב שלום הציפצופים בהאזנה לריאות יכולים להיות משניים לחסימה בזרימת האוויר באותו איזור. חסימה כזו יכולה להיות משניל לשאיםת גוף זר או לחסימה מסוג אחר. בדיקת ה CT היא בדיקה מצויינת אך לעיתים אינה מזהה חסימה כזו. על כן ממליצים לבצע בדיקת ברונכוסקופיה שבה הרופא מסוגל לצפות באופן ישיר לתוך דרכי האוויר ולשלול מצב של חסימה. אם יש חסימה הוא מסוגל לפתוח את אותו איזור או לדגום אותו על מנת לזהות מה טיבו בהצלחה דר נמרוד מימון

15/11/2012 | 21:31 | מאת: נדב

לשני רופאי המישפחה שבדקו אותי ארוכות ועוד רופא מומחה שעלה לי 100שקל דרך מושלם לא היה מושג מלחתחילה למה בכלל נישלחתי ל סי טי וכ"ו ממש היום ניבדקתי אצל הרופא והוא אמר לי לאחר שבדק אותי שהוא לא שומע כלום והריאות בסדר גמור ומיותר לגשת לבדיקה הזו,דרך אגב עדיין לא ניקבע במכון ריאות שהופניתי אליו שאני יעבור ברונכוסקופיה....זה נתון להחלטת הרופא בדצמבר.....מה אתה חושב?אם 3 רופאים אומרים לי שזה מיותר ,ללכת לבדיקה הזו שוב....?

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה