לב-ריאה במאמץ - מתוצאות הבדיקה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

23/03/2017 | 07:28 | מאת: דפי

עברתי בדיקות לב-ריאה במאמץ בבי"ח שיבא. צויין בסיכום שהבדיקה היתה טובה. יחד עם זאת, אודה על הסבר לגבי "רזרבה נשימתית גבולית בשיא המאמץ". מה משמעות "רזרבה נשימתית"? כמו כן, מהי הפרעה אוורורית במנוחה? תודה רבה מראש.

שלום רב על מנת לבצע מאמץ אנו נזקקים לשרירים ריאות ולב. בדרך כלל המגבלה לביצוע מאמץ נמצאת בלב או בשרירים. אם יש הפרעה ריאתית (כמו לדוגמא במחלת ריאות כרונית) ניתן לראות ירידה ברזרבה הנשימתית. כלומר המגבלה לביצוע המאמץ עדיין נמצאת בלב או בשרירים אך אם תהיה הידרדרות נוספת במחלת הריאות ,ייתכן והמגבלה לביצוע המאמץ תהפוך להיות נשימתית. יש לפנות לרופא הריאות שלך עם תשובת מבחן המאמץ בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה