ממצא כלייתי

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

22/11/2012 | 00:58 | מאת: גיא

גבר בן 55 ממצא אקראי, מה אומר הפיענוח הזה: ב US האבחנה של אנגיומיוליפומה בכליה בקוטר 6 ממ. ב CT מודגם בכליה תהליך אקזופיטי בקוטר 12 ממ המודד HU36 לפני הזרקה ועובר האדרה עזה ל HU100 בשלב ארטריאלי ו HU130 בשלב פרנכימטי ופרנכימטי מאוחר. ציסטה לא פשוטה החשודה לתהליך ראשוני.

צריך כמובן לראות את הצילומים עצמם, אבל התשובה מרמזת שיש ממצא כלייתי המצריך המשך מעקב ויתכן שגם הוצאה שלו. צריך לפנות לבדיקת אורולוג. דר' רונן הולנד

24/11/2012 | 20:52 | מאת: גיא

כאשר כותבים עובר האדרה הכוונה שבתמונת הCT הוא יותר כהה או יותר בהיר? מה זה המונח אקזופיטי? איזה מעקב אפשר לעשות? האם הממצא מדאיג?

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות