ירידה בכמות הזרע, העוצמה והחשק

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

28/07/2012 | 18:35 | מאת: שלומי

שלום אני בן 27, לא פעיל מינית ב-8 חודשים האחרונים. ב3-4 חודשים האחרונים אני חווה תופעה קצת מדאיגה. לדעתי, ללא ספק כמות הזרע שיוצאת לי במהלך אוננות היא קטנה בצורה משמעותית מכל תקופה אחרת בחיי. בנוסף נדמה לי שהנוזל יותר דליל (יותר שקוף מאשר לבנבן) והעוצמה שהוא יוצא הרבה יותר חלשה מבעבר. כמו כן, אני מרגיש שאין לי חשק - לפני שנה הייתי מאונן מספר פעמים בשבוע והיום אולי פעם בשבוע. אני כרגע בתקופה לחוצה, אבל זו לא הפעם הראשונה שאני מתמודד עם לחץ ובעבר לא סבלתי ממה שאני כותב עליו. מה עושים? למי פונים? מה הבדיקות הנחוצות? המון תודה

לא נשמע שיש לך סיבה לדאגה. אתה מתאר מצב תקין - לכל גבר יש עליות וירידות בחשק המיני ובתפקוד המיני. לפעמים כדאי להשתדל לאונן או לקיים יחסי מין בתדירות גבוהה - זה יכול לגרום לעלייה בחשק ובביצועים. בברכה, ד"ר רונן הולנד מומחה בכירורוגיה אורולוגית

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות