שבר בזין

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

22/07/2012 | 19:42 | מאת: אאא

היום בצהריים שכבתי על הגב כשהיה לי זקפה, דחפתי עם היד את הזין ואז שמעתי קליק כזה כמו של קנאקים מהאצבעות. זכרתי שקראתי בעבר שזה קורה כאשר נשבר הזין. בכל אופן לא הייתה שום הרגשת כאב ושום התנפחות/דם. עברו 5 שעות ועדיין אין כלום. בניסיון לבדוק האם משהו קרה אוננתי ויצא שפיך כרגיל. שום כאב שום כלום. יש לציין שתמיד כאשר הייתה לי זקפה אז היה מעין "צינור" על החלק העליון של הזין, אבל זה לא היה נראה כמו כלי דם, חסר צבע (העור כיסה אותו ולא היה צבע כחול או אדום כמו לכלי דם) הוא היה עבה והיה ניתן להרגיש וגם לראות שהוא לא חלק, כלומר כאילו הוא מורכב מכדורים. זה לא הרגיש גם אף פעם כמו כלי דם כי הוא לא היה רפוי וזז עם היד, הרגיש יותר כמו גיד. בכל אופן הוא נעלם לאחר ששמעתי את הקליק. אני לא יודע אם זה פסיכולוגי או לא (כי הייתי מבוהל מאוד) אבל הרגשתי שהיה קשה לי יותר להגיע לזקפה וגם כאשר כן הגעתי אז זה הרגיש כאילו הזין קצת רפוי ורק ברגע השפיכה ממש הוא התקשח לחלוטין. ד"א גם השתן היה תקין. ביקרתי אצל אורולוג לפני שעה והוא אמר שלא רואים כלום, שכלי הדם נראים תקינים ובכלל שאם קורה כזה דבר אז מרגישים את זה ומופיעים כתמי דם. שאלתי כמה פעמים והוא אמר אותו דבר שלא לדאוג שלא קרה כלום, והתייחס לוריקוצלה שיש לי (בלי קשר היינו במעקב אז העניין הזה לא קשור). רציתי לדעת מה זה הצינור שדיברתי עליו?? הוא לא אמר לי ואין לי מושג איך הוא נעלם. ושנית- האם עדיין יש סיבה לחשוש?? באופן כללי אני די מפחד כאשר משהו קורה ועד שאני לא מגיע לרופא אני לא נרגע, ולפעמים גם אז זה לא עוזר לי לחלוטין. כאן אני כמעט לגמרי סומך עליו, אבל רוצה לקבל עוד תשובה להרגעת הנפש.

שלום, לא אוכל להתייחס לכל השאלות בלי בדיקה גופנית, אבל התיאור שלך אינו מתאימה לשבר של הפין. בברכה, ד"ר רונן הולנד מומחה בכירורגיה אורולוגית www.dr-holland.co.il

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות