בדיקת שתן עם ערכים גבוהים של Leucocytes (U)

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

06/07/2012 | 15:07 | מאת: רון

שלום, נשלחתי לבדיקות שתן (כללי ותרבית) כדי לבדוק שהערמונית ושלפוחית השתן תקינות, וגם לבדוק סיבה לירידה בחשק המיני. כל התוצאות של בדיקות השתן מראות נגטיב או נורמל, וגם תרבית שלילית. שתי תוצאות מסומנות באדום: Leucocytes (U - ערך של 100 כאשר הנורמה היא בין אפס ל-10, ו-Uric Acid B) שם מסומן 8.2 כאשר הנורמה היא עד 7.2. לגבי החשק המיני קיבלתי ג'ל טסטסטורון. בבדיקה ידנית של הערמונית שנעשתה במרפאה, היא נמצאה תקינה ולא מוגדלת. שאלתי היא: מהי המשמעות של תוצאות בדיקת השתן הנ"ל, ומה עלי לעשות בנידון, והאם אתה ממליץ על בדיקות נוספות. תודה.

שלום בבדיקת שתן תקינה לא צריכים להיות כדוריות לבנות (לויקוציטים) צריך לפנות לאורולוג כדי לברר את הסיבה להופעתם. בברכה, ד"ר רונן הולנד מומחה בכירורוגיה אורולוגית dr-holland.co.il

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות