סרטן אשכים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

25/04/2012 | 11:07 | מאת: מאיר

שלום דוקטור נכבד, מבקש להיוועץ עימך:היום בן 39, ולפני 12 שנים חליתי בסרטן אשכים אשר כלל עליית שלושת מרקרים (AFP-BHCG-LDH) כריתת אשך ימין+כימוטרפיה, מאז אין עדות למחלה. בבדיקת מעקב השנה התקבלה תוצאה BHCG=10. בכל השנים הקודמות התקבל פחות מ 5. השנה כתוב BHCG=10. אונקולג ביקש בדיקה חוזרת ויצא =6.לאחר שבוע בדיקה נוספת יצא =10. בהנחייתו ביצעתי CTחזה בטן ואגן שיצא תקין. אונקולוג ביקש CT מוח לשלול גידול בבלוטת האצטרובל אשר יכול להפריש BHCG, בצעתי CT מוח שיצא תקין. בצעתי אולטרא סאונד אשך שמאל יצא תקין. בדיקת מרקרים חוזרת (שבועיים לאחר לקיחה אחרונה) יצא =9.בנוסף, נשללה תת פעילות של האשך. לאחר שבועיים נוספים יצא BHCG=8. כל זמן זה AFP -LDH תקינים. אונקולג כתב שלא נמצא מקור ברור לעליית BHCG ושזה נמצא בתחום עליון של הנורמה. ביקורת בעוד 3 חודשים. מקריאה באתרים שונים הבנתי שמצבים שפירים יכולים להיות מלווים בערכים נמוכים של BHCG. שאלותתי הן: מה לדעתך הסיכוי למשהו ממאיר בהינתן מכלול הנתונים וכמו כן אילו מצבים שפירים יכולים להיות שיגרמו לעלייה זו?

29/04/2012 | 16:10 | מאת: מאיר

בינתיים בוצע BHCG נוסף שיצא = 12 האם לדעתך הסרטן בדרך או שתהליכים שפירים אחרים יכולים לגרום לעלייה זו?

29/04/2012 | 22:05 | מאת: מאיר

א.ס. אשך בודד אשר היה תקין. האם הפרעה תפקודית של האשך יכולה להרים BHCG? אירוע אחר שאינוקשור בסרטן? תודה לעזרתף.

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות