זריקות טסטוסטרון

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

13/06/2011 | 11:31 | מאת: משה

שלום ד"ר רונן אני מטופל בזריקות טוסטרון והמליצו לי לרכוש את NEBIDO עד עכשיו טופלתי ב TESTOVIRON DEPOT 250 שאלתי היא מה אתה היית ממליץ? האם שני סוגים אלו של זריקות בעלי אותה השפעה? האם האחת יותר איכותית מהשנייה? תודה רבה משה

שלום, טסטווירון דפו היא תרופה ותיקה וטובה לטיפול ברמות נמוכות של טסטוסטרון בגברים. המגבלות העיקריות שלה הן הצורך לקבל זריקה בפעם בשבועיים-שלושה (לפי תגובת הנבדק) והרמות המשתנות של הטסטוסטרון בדם - רמות גבוהות מאוד כשבוע לאחר ההזרקה ורמות נמוכות מאוד לקראת ההזרקה הבאה. לעיתים השינויים הקיצוניים באים גם לידי ביטוי קליני והגבר המטופל מרגיש את השינויים הללו בדרכים שונות, למשל שינויים משמעותיים בחשק המיני, ברמת העייפות ועוד. היתרון של נבידו הוא ברמה היציבה של טסטוסטרון בדם לאורך שלושה חודשים ולכן פחות שינויים הנובעים משינויי רמות הטסטוסטרון. גם הצורך לקבל את הזריקה רק פעם בשלושה חודשים הופך את הטיפול קל יותר לחלק הגברים והצלחת הטיפול וההתמדה בו גבוהים יותר. הנבידו יקרה יותר לעומת טסטווירון דפו. בברכה, ד"ר רונן הולנד מומחה בכירורגיה אורולוגית dr-holland.co.il

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות