וריקוצלה דרגה 3 ניתוח והחלמה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

30/12/2011 | 13:48 | מאת: עידן

שלום.יש לי וריקוצלה דרגה 3 אך ללא פגיעה בזרע ללא התכווצות אשך וללא כאבים.האם בכל זאת רצוי לעשות ניתוח לטובת העתיד והאסתטיקה? לאחר הניתוח מהו זמן ההחלמה בו אפשר לחזור לעבודה פיזית קיום יחסי מין וספורט?

שלום, לא ציינת בן כמה אתה, זהו נתון חשוב בהחלטה. בעיקרון, אם אין ירידה באיכות הזרע ואין ירידה משמעותית בגודל האשך, אין סיבה לנתח וריקוצל. צריך להמשיך לבצע בדיקת זרע פעם בשנה או עד שיש הריון. בברכה, ד"ר רונן הולנד מומחה בכירורוגיה אורולוגית www.dr-holland.co.il

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות