דלקת בשתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

27/11/2011 | 18:52 | מאת: דנה

שלום, אני בת 25 וסובלת מupj stenosis באחת הכליות, המחלה אובחנה אצלי לפני כמה שנים ועברתי ניתוח, בשנתיים אחרי הניתוח (ובשנה לפני) סבלתי מהמון דלקות בדרכי השתן, נאמר לי כי דלקת בשתן יכולה להיווצר עקב קיום יחסי מין (שאריות של הזרע שנשארות בנרתיק גורמות לזיהום), לפני שבועיים התפרצה אצלי דלקת חמורה בשתן וסבלתי מכאבים עזים בגב (באיזור הכליה), אני רוצה לציין שחזרתי לקיים יחסי מין (מוגנים עם קונדום) האם יכול להיות שזו הסיבה שהתפרצה אצלי דלקת? אפילו שהקפדתי על הגיינה וכל פעם השתמשתי בקונדום? שאלה נוספת אם אני אתחיל לקחת גלולות בשביל לקיים יחסי מין בלי קונדום זה מגדיל את הסיכויים לקבל דלקת בשתן? תודה מראש..

שלום, דלקת בדרכי השתן אחרי קיום יחסי מין אינה נגרמת בגלל שאריות זרע בנרתיק כפי שאת כותבת, אלא בגלל כניסה של חידקים הנמצאים באיזור פי הטבעת והנרתיק לתוך צינור השופכה והשלפוחית בזמן החדירה. אם את סובלת מדלקות חוזרות בתכיפות גבוהה, צריך לשקול טיפול אנטיביוטי מונע. ואם אתה אחרי ניתוח לתיקון UPJ STENOSIS והיתה מחת חום עם כאבים במותן, צריך לבצע סונר כליות ומיפוי DTPA לראות שאים חזרה של ההיצרות. בברכה, ד"ר רונן הולנד מומחה בכירורגיה אורולוגית מרכז רפואי רבין, מכבי שירותי בריאות קונדום לא יפחית את הזיהומים הללו, אלא אם כן מדובר במחלות מין כמו זיבה וקלמידיה.

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות