שלום רב

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

09/04/2013 | 17:42 | מאת: עדיאל

אני בת 22 נשואה כשנה לבעלי גילו בבדיקת זרע בריכוז 10 מיליון - ריכוז נמוך כל שאר המדדים היו תקינים וטובים שלחו אותו לבדיקת US ורשום שני האשכים הודגמו בגודל גבולות ומרקם תקינים אשך שמאלי 1.9*4.3 אשך ימיני 2*4.3 הדיות שוות דו צדדי אפדידימיס תקין דו צדדי ללא הדירוצלה ווריקוצלה קטן דו צדדי בסמוך לאשכים עם הדגמת זרימת דם חוזרת במס' ורידים בזמן וולסלבה דו צדדי הודגמה זרימת דם שווה ולא מוגברת דו צדדי באיזו דרגה הווריקוצלה? ומה ניתן לעשות?

דרגת הוריקוצל והחלטה על ניתוח נקבעים אך ורק על ידי בדיקה גופנית ולא על ידי סונר. יש לפנות לאורולוג - אם בבדיקה הגופנית יש באמת וריקוצל משמעותי ויש לכם קושי להגיע להריון, צריך לשקול ניתוח וריקוצל

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות