טיפול בנוירופידבק

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

10/06/2011 | 01:21 | מאת: גיא

אני מבוגר שאובחן כ- ADD ועשיתי אבחון QEEG. הבנתי שניתן לרכוש את המכשיר EEG-based biofeedback system. האם יש יתרון לעשות את זה בקלינקה או שאפשר לעשות את זה בבית וזה יהיה אפקטיבי באותה מידה? האם יש משמעות לתדירות הטיפול (כמה פעמים בשבוע)ולמשך הזמן? תודה מראש.

גיא שלום, הצלחת הטיפול בנוירופידבק תלויה ב3 פקטורים חשובים: 1. הפרוטוקול הטיפולי המופק מתוך בדיקת ה QEEG המלאה (19 ערוצים). בדיקת ה QEEG נותנת מידע רב אבל בסופו של דבר הפרוטוקול הטיפולי הוא שילוב של בדיקה זו ונתונים רבים אחרים. לדעתי רק בדיקת QEEG הנעשית על ידי רופא מומחה בשילוב עם ההבנה על מהות האבחנה הקלינית המדוייקת תיתן תמונה מלאה. 2. התאמת סוג החיזוק שנותן המכשיר. יש אנשים שמגיבים טוב יותר לחיזוק "בדיד" ויש שמגיבים טוב יותר לחיזוק "רציף". בד"כ אני מעדיף לעשות טיפול משולב כדי להגיע למקסימום התוצאות. 3. כיוון המכשיר בתחילת כל מפגש הוא חשוב ביותר. כיוון זה תלוי בגורמים רבים ובתוצאות המפגש הקודם לו. כיוון זה דורש מיומנות רבה, ידע וניסיון. לאור כל אלה איני ממליץ על רכישת מכשיר לטיפול עצמי. איני מאמין שטיפול יכול להתבצע כאשר מטפל אינו בודק את תוצאות הטיפול בכל פעם ומכוון את המכשיר בהתאם.אם אתה מעדיף לבצע את הטיפול בבית הרי שניתן לקבל מכשיר לטיפול ביתי תוך כדי פיקוח צמוד וכיוון המכשיר בכל פעם מרחוק על ידי המטפל. שירות זה ניתן במרפאת "נוירוקליניק". מקובל שתדירות הטיפול האופטימלית היא 2-3 פעמים בשבוע ולא יותר מ 30-40 דקות בכל פעם. בברכה ד"ר דורון תודר

10/06/2011 | 18:57 | מאת: גיא

ראשית, שוב תודה! נשמע מאוד הגיוני. אני רק התחלתי מספר טיפולים את הבדיקה והפרוטוקול קיבלתי דרך braingames ואילו את הטיפול עצמו אני עובר אצל מטפלים שעברו קורס הכשרה דרך braingames. איך אני יכול וודא שאכן אני מקבל את הטיפול הנכון. איפה יושבת המרפאה נוריוקליניק?

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק