ריספרסל

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

20/08/2011 | 00:59 | מאת: שולמית

שלום דר' דורון תודר. בני בן השש מקבל מזה כחודשיים וחצי את תרופת הריספונד.וזאת לאחר איבחון אצל נוירולוג להפרעות קשב ריכוז התנהגות . קשיים בקבלת גבולות,מרות,סמכות. מוצף מדבר המון וללא הפסקה.וכן תנועות בידיים . בתחילה הילד ממש נרגע והיה פנוי והצליח לבצע מטלות ומשימות שבעבר התנגד והתקשה. נכון להיום הגענו בהדרגה למינון של 0.9 מ"ג. בחודש האחרון נראה כי חלק מהתופעות חוזרות.מדבר המון המון.המון תנועותיות. חוסר שקט. מתלונן על פחדים בלילות. חושבת להפסיק את התרופה. האם ניתן להפסיק מיידית??? לאחר גלישה באינטרנט מצאתי כי באמריקה לא אישרו תרופה זו לילדים. מגדיל את הורמון הפלוקטין. מאוד חוששת ורוצה להפסיק כבר ממחר. האם זה אפשרי??? האם יש טיפול אחר יעיל ולא מזיק? יש לציין שניסינו בעבר גם את הנוירופידבק והוא לא שיתף פעולה כלל. זקוקה לתשובה מהירה. תודה.

שלומית שלום ריספונד היא תרופה מקובלת לילדים עם מגוון בעיות כולל בעיות אותן תיארת.אכן לריספונד יכולות להיות תופעות לוואי ניכרות. וברמה העקרונית אפשר להפסיק את התרופה ללא בעיה מיוחדת אם כי כתמיד עדיף לעשות זאת בהדרגה. אבל נניח שהפסקת. מה אז? איך עוזרים לילד ? מדובר מצב של פעילות מוחית שהיא לא מאורגנת באופן מספיק טוב, והיא שיוצרת לילד בעיות. ואל תטעי- אם הוא לא יטופל הוא עשוי לשלם על כך מחיר בתחומים רבים- לימודי, חברתי, הערכה עצמית ועוד. מבחינתי יש 2 קבוצות של פתרונות אמיתיים לילדים במצב זה. באומרי "אמיתיים" אני מתכוון לטיפולים שהוכחו מדעית בצורה טובה. הקבוצה הראשונה הן תרופות למינהן (וריספונד היא אחת מהן). הקבוצה השניה היא נוירופידבק. גם פה יש סוגים שונים וסה"כ ההוכחות הן ברורות. אני הייתי מציע לחשוב על הבעיה בשקט, ובלי לחץ. להחליט להפסיק תרופה הבוקר -זה לחץ. להערכתי הפיתרון הנכון הוא בשלב הראשון להעלות את המינון של הריספונד. ואז כשהילד ישתף פעולה לעשות נוירופידבק. באופן זה סביר להניח שבטווח של כמה שבועות ניתן יהיה להפסיק את הריספונד. אני מציע זאת כיוון שאמרת שבעבר הוא ניסה נוירופידבק. השאלה היא כמובן איזה סוג הוא ניסה? איזו מערכת ? יש מערכות שילדים מסרבים להתקרב אליהם לאחר פגישה אחת כי הן משעממות. לאמונתי אין ילד שלא ניתן לעשות לו טיפול. יש ילדים שדורשים הכנה וזמן. פעמים רבות נתתי להורים אמצעי עזר לתרגול בבית, כדי להרגיל את הילד לציוד, להוריד חרדה ולאפשר טיפול בסוםו של יום. יש ילדים שעדיף לעשות להם טיפול עם מערכת אחת או מערכת אחרת- וזה תלוי בהרבה גורמים בינהם מצבו של הילד, גילו ועוד כישלון בטיפול לא מקצועי- הוא עוד כישלון של מטפל לא מקצועי אבל לא כישלון של השיטה. אני לא מכיר שום שיטה טיפולית אחרת שמציגה הוכחות מדעיות לכך שיש אפשרות לעזור לילד שכזה לאורך זמן וללא צורך בטיפול תרופתי. בהצלחה ד"ר דורון תודר

20/08/2011 | 13:21 | מאת: שולמית

שלום דר' תודר דורון. תודה רבה על תשובתך המהירה והמפורטת. מעריכה זאת מאוד. כשציינתי כי ניסינו טיפול בנוירופידבק מדברת ממש על לפני כשבוע.. הילד באופן כללי מסרב לשתף פעולה,מתנגד, ומתנהג ממש לא יפה מול מטפלים ורופאים. זאת כנראה מאחר ובמהלך שש שנות חייו עבר הרבה.. האם מה שתיארתי מצביע על בעיות קשב וריכוז? האם ריטלין יכול לעזור? קשה לנו מבחינה כלכלית לעוד ניסיונות אחרים לעזרה. ניסינו המון המון אפשרויות. האם שמעת על האצה כחולה ירוקה? קראתי שגם זה יכול לעזור... קצת מיואשת אך מצד שני חזקה ונחושה לעזור לילדי המדהים!!! תודה רבה, ושיהיה שקט ורגוע

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק