בן 16.5

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

05/06/2011 | 23:38 | מאת: א

צריכה בדחיפות למצוא מסגרת לךימודית/חברתי לבן בגיל זה לאחר שנשר מהמסגרות המקובלות עקס קשיים בריכוז. אשמח לקבל כל עצה באזור המרכז תודה

שלום רב שאלה מורכבת וקשה לי לענות עליה ללא פרטים. אני אניח ברשותך כמה הנחות. אני אניח שהנער סובל מהפרעת ריכוז וקשב וכן שהאבחנה נעשתה על ידי אדם מוסמך שמבין את התחום המורכב הזה. עוד אניח שהוא לא הגיב לריטלין ודומיו ולכן הבעיה שרירה וקיימת והיא זו שהובילה לחוסר ההשתלבות במסגרות השונות. באם זה המצב יש לפנינו 2 בעיות: א. יש צורך לטפל בהפרעת הריכוז והקשב בצורה מהירה ויעילה. ב. יש צורך במציאת מסגרת חליפית. להערכתי יש להתמודד עם סעיף א קודם. אם נאזן את הפרעת הריכוז והקשב יהיה לנו הרבה יותר קל למצוא מסגרת מתאימה. שנת הלימודים הבאה מתחילה עוד חודשים רבים. טיפול נכון בנוירופידבק יכול להביא לאיזון הבעיה בפרק זמן זה. חשוב לי להדגיש שהצלחת הטיפול תלויה בשני גורמים: א. המוטיבציה של המטופל- חוסר רצינות, חוסר התמדה לא יאפשרו טיפול. הטיפול עצמו יכול להעשות במרפאה או בבית המטופל אבל בכל מקרה צריך התמדה.הטיפול הוא נחמד, לא משעמם וילדים (ומבוגרים) די נהנים ממנו. ב. איכות הטיפול. זהו אינו מקרה שאנו יכולים להרשות לעצמנו לטעות. לכן יש צורך במטפל מנוסה שיוכל לפענח את בדיקות ה QEEG בצורה מהימנה כדי לקבוע פרוטוקול טיפולי נכון ביותר. מבחינת ה QEEG (כלומר מבחינת איך שהמוח מתנהג) יש כ 10 תבניות מוחיות שונות של הפרעת ריכוז וקשב ! ולכן כל כך חשוב לאבחן אותן נכון. אני מציע לך קודם לטפל בבעיה ולאחר מכן למצוא פיתרון. את יכולה לגלות שהתיכון שליד ביתך הוא המסגרת הנוחה ביותר (כאשר הילד מטופל ומאוזן). בהצלחה

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק