חרדות

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

01/08/2011 | 16:01 | מאת: אלי

שלום רב! אני בן 30, סטודנט באוניברסיטה. אני סובל מחרדה שבין השאר גם פוגעת ביכולות הריכוז והלמידה שלי. ראיתי שקיימת השיטה לטפל בחרדה באמצעות ביופידבק, ורציתי לשאול איך טיפול ביו/נוירו פידבק יכול לעזור עם החרדה? הרי זה משהו בעייתי בתפיסה ובדפוסי חשיבה, בעקבות טראומות ילדות וכדו' (כך זה לפחות אצלי-לפי הפסיכולוגים אצלם ביקרתי לא מעט). האם בעקבות שינוי תהליכים פזיולוגיים בגוף יכול לחול שינוי בנפש? תודה רבה!

שלום רב. חשוב להבדיל בין ביופידבק ונוירופידבק. אם ניקח חרדות כדוגמא: א. בביופידבק תלמד להפחית את הסימפטומים הגופניים של החרדה. אלה יגרמו להקלה גם במישור הנפשי.אבל אתה תצטרך לשמור על זה ולהפעיל את הכלים שלמדת אחרת החרדות ישובו. ב. בנוירופידבק אתה תלמד לאזן את הפעילות המוחית הלא תקינה שלך. באופן זה החרדות יפחתו גם ברמה הנפשית וגם ברמה הגופנית. לאחר סיום טיפול בד"כ המוח למד לאזן את עצמו ככה שהחרדות לא חוזרות (לפחות בחלק מהמחקרים כך הדבר). מדובר אם כן בתהליכים שונים. בהצלחה ד"ר דורון תודר

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק