מטפלים

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

05/06/2011 | 11:01 | מאת: נ.ר

כיצד ניתן לאתר מטפלים מוסמכים ?

נ.ר. שלום נושא המטפלים המוסמכים בנוירופידבק בארץ הוא מורכב. ראשית, אין הסמכה מחייבת ואין פיקוח מסודר על הטיפול בתחום. בעת בחירת מטפל ישנן כמה נקודות שכדאי לשים לב אליהן: א. ישנם ברחבי הארץ מטפלים שונים. רובם המכריע עוסק רק בתחום הפרעות הריכוז והקשב. אם הבעיה אינה ADHD כדאי לחפש מטפל שמתמחה בתחום שבו מדובר. ב. לחלק מהמטפלים אין כל הכשרה כאנשי טיפול. יש חשיבות רבה להבנה העמוקה של הבעיה של המטופל טרם לתחילת הטיפול ואין זה נכון לטעמי שאדם שלא מבין בפטולוגיות מוחיות ירשה לעצמו לטפל בחבלות ראש, מיגרנות וכן הלאה. יש חשיבות עצומה להבנה מתי לטפל ומתי לא לטפל. ג. טיפול נכון מבוסס על בדיקת QEEG. הייתי מציע לבחור מטפל שאתה יכול לסמוך על טיב הבדיקה שלו ולסמוך על ההמלצות שלו. בשורה התחתונה הייתי מציע לבחור מטפל קליני מקצועי מאוד שיתן אבחנה מדויקת של ההפרעה בהסתמך על הבדיקה ויתאים פרוטוקול טיפולי מתוך מגוון גדול של אפשרויות. חשוב לדעת שיש גם אפשרויות שונות לביצוע טיפולי נוירופידבק מרחוק כאשר המטפל שולט על מכשיר הטיפול באופן מלא וכך ניתן לקבל טיפול מקצועי ללא מגבלת מיקום ומרחק. אתה מוזמן לברר את האפשרויות השונות שמרפאת נוירוקליניק יכולה להציע - הן כטיפול באיזור הדרום והן ברחבי הארץ. בהצלחה ד"ר דורון תודר

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק