צרחות מתוך שינה

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

26/07/2011 | 13:28 | מאת: בת מודאגת

אמא שלי בת 59 ולאחרונה החלה לצרוח (דגש על לצרוח ולא לצעוק) מתוך שינה. לפעמים היא אומרת שהיא חולמת משהו מפחיד ולכן צורחת, לפעמים היא בכלל לא זוכרת שצרחה כאשר היא מתעוררת בבוקר למרות שמיד ניגשים אליה ומעירים אותה ומנסים להרגיע. זה לא קורה כל לילה אבל אף פעם אי אפשר לדעת מתי זה יקרה ולעיתים אפילו כמה פעמים בלילה. היא הלכה למעבדת שינה ואמרו לה שהכל תקין. אני לא יודעת ממה זה נובע ועד כמה זה מזיק לה, אבל זה גם מזיק לשאר דיירי הבית שמתעוררים באמצע הלילה לשמע צרחות. האם זה מצב מוכר? ממה זה יכול לנבוע? מה עושים? תודה

שלום רב כל שינוי בתבנית השינה הוא סימפטום הדורש התייחסות. ניתן לחשוב על הרבה סיבות שיגרמו לתופעה כפי שאת מתארת. הייתי מציע לפנות לפסיכאטר על מנת שהוא ישקול סיבות שונות להפרעה זו. בהצלחה ד"ר דורון תודר

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק