גוף ונפש

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

12/07/2011 | 15:33 | מאת: חגית

אני מפנה את שאלתי אליך למרות שהיא בתחום גניקולוגי- אנדוקירנולוגי כי אולי אולי (אקווה) שיש קשר. אני בת 43 (ללא ילדים ולכן מאוד מודאגת מהעניין) . לפני שנה בביצוע פרופיל הורמונאלי הפרופיל היה תקין ביותר לרבות FSH שהיה 6.5 שזה מעיד על פעילות שחלתית תקינה. בספטמבר טסתי לביקור קצר באירופה, סביבו הייתי נתונה במתח נפשי גבוה מאוד. אז הווסת הקדימה לי פעמיים באופן קיצוני והרופא אמר שאין ביוץ אך המערכת התאוששה לכאורה, הביוץ חזר והמחזורים חזרו להיות פחות או יותר סדירים. כששאלתי את הרופא אם בגין אותה אפיזודה כדאי לבצע שוב פרופיל הורמונאלי הוא השיב כי לא הגיוני שתוך שלושה חודשים הפרמטרים הללו יזנקו. עד לפני חודשיים היה לי ביוץ סדיר לכאורה (מגמה של ביוץ אף נצפתה באולטאסאונד והרופא לא מצא לנכון לבצע לי שוב פרופיל הומונאלי) כאשר בסוף מאי כשהייתי נתונה במתח נפשי אקוטי ומצטבר שוב טסתי לחו"ל לביקור קצרצר ואז הווסת הופיעה כעבור למעלה מחודש וחצי! (עוד אציין כי במקביל לעיכוב בווסת חלו שינויים פיזיולוגיים: אם עד אז סביב מחזור וביוץ סבלתי מעצירויות קשות, כאבי אגן, מפשעה ווהתנפחות של הבטן - כל אלה נעלמו בבת אחת). בבדיקה הורמנאלית שביצעתי הסתבר כי חלה עליה מאוד דראסטית ברמות ה FSH וה-LH שלי המצביעה על כך שאני בגיל המעבר ומספידה את סיכויי להרות. תהיתי בכל זאת - ואני יודעת שרוב הגניקולוגים ומומחי הפריון אינם נוטים לייחס למתח נפשי השפעה על פרמטרים אלה - אם נתקלת בספרות המקצועית בהשפעה של מתח נפשי גבוה במיוחד על רמות ה FSH והLH. תודה רבה!

12/07/2011 | 20:51 | מאת: חגית

לצערי זה עתה למדתי כי בתהליכי מתח נפשי רמות ההורמונים LH ו FSH יורדות מאוד ותהליכי ביוץ נפסקים ולא להיפך. כלומר במתח אין עליית FSH. מה גם שיש לכך אצלי אישוש פזיולוגי - כפי שציינתי כל הסימפטומים שליוו עד כה מחזור וביוץ נפסקו עם אותו עיכוב במחזור. וגם כאשר כעבור חודש וחצי שוב הופיע מחזור, הם לא התחדשו. ובכל זאת אני שואלת, כי אין לי מה להפסיד: האם ניתקלת במידע שיכול להצביע על כך שהומרנים אלה יכולים גם לעלות במצבי סטרס? תודה.

חגית שלום אכן, מתח נפשי מדכא את כל נושא הרביה בגוף. ןמכאן שמתח נפשי מוריד רמות של FSH ו LH. בנוסף המתח מדכא את מערכת החיסון ועוד ועוד השפעות פיזיולוגיות. לכן הראיה המודרנית של מצבי לחץ כרוניים (כמו חרדה ודיכאון) היא שמדובר במחלה שמפיעה על כל הגוף. את מתמודדת עם קושי מורכב מאוד. אנא, שקלי לפות לטיפול פסיכולוגי שבו תוכלי להעזר בתקופת משבר זו. בהצלחה ד"ר דורון תודר

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק