האם אפשר יהיה להפסיק לקחת רטלין

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

10/07/2011 | 20:37 | מאת: מרגלית

כאשר מתחילים טיפול בנוירופידבק האם אפשר להפסיק לקחת ריטלין, לא תהיה שום בעיה ?

מרגלית שלום השאלה אם להפסיק את הריטלין מיד עם תחילת הטיפול בנוירופידבק היא שאלה מורכבת. באופן עקרוני זה תלוי בילד ובהורים. לאורך זמן הנוירופידבק יחליף את הריטלין וניתן יהיה בד"כ להפסיק את התרופה. בשלב הביניים עד שהטיפול ישפיע צריך לשקול את המשמעות של אי לקיחת רטלין על הילד והסביבה. מבחינת יעילות אין אני רואה כל הבדל בטיפול בין ילד עם ריטלין ובלי ריטלין. עם זאת יש ילדים שבלי ריטלין מאוד קשה לעבוד איתם ואז כדאי שיקחו את התרופה בהתחלה. הרבה פעמים יודעים שהגיע הזמן להפסיק את התרופה, כשמתחיל להיות פתאום תופעות לוואי. בהצלחה ד"ר דורון תודר

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק