בעיות קשב וריכוז וטיפול

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

17/04/2012 | 11:26 | מאת: אמא לשתיים

אני אמא ל-2 בנות עם בעיות קשב וריכוז בנות 13 ו-15 הן לוקחות קונצרטה באופן קבוע כחצי שנה וזה די עוזר אך יש לזה תופעות לוואי לא נעימות האם טיפול נוירופידבק יכול להחליף שימוש בקונצטרה או שאפשר לשלב בין שניהם? האם אפשר לטפל בבנותיי דרך קופ"ח לאומית? היכן יש לכם מרפאה באיזור אשדוד תודה

שלום רב א. במחקרים בהם הייתה השוואה בין השפעת נוירופידבק ותרופות ממריצות (ריטלין, קונצרטה) לא נמצאו כל הבדלים בהשפעה שבין שני הטיפולים. לכן מקובל לומר שהטיפול בנוירופידבק יכול להחליף את הטיפול בתרופות. אני יכול לגבות את דברי אלה, בכמה מחקרים מדעיים שפורסמו. עד היום אין מחקר שהוכיח שהתרופות יעילות יותר מנוירופידבק ! ב. בחלק מהמחקרים ילדים טופלו בנוירופידבק כאשר במקביל הם היו בתחילת הדרך עם תרופות. בהמשך הטיפול, מינון התרופות הורד. כך גם מתרחש בקליניקה היומית שלי. אין זה אומר ש100% מהילדים יפסיקו תרופות. אבל רובם מפסיקים או לחילופין יורדים במינון בצורה כזו שהתרופה עוזרת ללא תופעות הלוואי. ג. הטיפול אינו מוכר בשום קופת חולים. ד. את מוזמנת לקרוא על האופציה של "טיפול מרחוק". טיפול זה מאפשר לנו לבצע את הטיפול בבית המטופלים. הטיפול בנוירופידבק דורש מיכשור שאותו אנו משאילים למטופלים לתקופת הטיפול. ניתן לקרוא על כך כאן - http://www.neuroclinic.co.il/Home-Treatment.php אופציה נוספת היא כמובן להגיע לקליניקה בבאר שבע אשר לא רחוקה כל כך מאשדוד. אשמח לענות על כל שאלה נוספת. בהצלחה

24/04/2012 | 10:54 | מאת: אמא לשתיים

לצערי מבירור שערכתי טלפונית הבנתי שאין באפשרותי הכלכלית לעמוד בנטל הטיפול חבל שהטיפול לא מאושר בקופ"ח שלי תודה על המענה האדיב והמקיף

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק