תלמידים עם ההפרעה

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

28/03/2012 | 19:30 | מאת: אמילי

שלום ד"ר, אני מורה בתיכון, ואני חושבת שיש לי מספר תלמידים שסובלים מההפרעה. יש לי המון שאלות בעיקר בנוגע לריסון של ההפרעה. עד כמה לוותר לתלמידים ולתת להם לעסוק בשלהם ולא להיות חלק מהכיתה? מה קרה לאותם תלמידים לפני 30 שנה? האם באמת לא ניתן היה לשלוט בכך? הרי רוב האנשים גם לפני 30 שנה למדו היטב בבית הספר. האם הם לא הולכים לקולנוע כי הם לא יכולים לשבת בשקט? האם הם לא מסוגלים לעבוד כי זה משעמם? יש לי הרגשה שיש ילדים שבגלל האבחון פשוט עושים מה שהם רוצים ולא מתאמצים בכלל לתפקד. אנא האר את עיניי.

שלום רב אני מכבד מאוד את שאלתך. בתוכה נמצאת כל מהות הפרעת הריכוז והקשב והמורכבות של הטיפול בבעיה. על כל סעיף יש לתת הסברים ארוכים. לכן צר לי שלא אוכל לענות על שאלתך. הסיבה לכך שדרוש ספר שלם כדי לענות על כך. והייתי מציע לך לעשות את זה בדיוק. גשי לחנות הספרים וקני ספר הסבר על ההפרעה ועל מהותה. מבחינה מעשית ADHD אינה מקשה אחת. יש ילדים שיהיה נכון לעזוב אותם ויש ילדים שיהיה נכון לאתגר אותם ולגייס אותם. יש ילדים ששיעור יותר "מפעיל" יגייס אותם, ויש כאלה שזה ירתיע אותם. בהצלחה

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק