האם גלי EEG שבנוירופידבק -עלולים בעתיד לסרטן,

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

19/02/2012 | 11:32 | מאת: דונה

שלום רב: הטיפול סבנוירופיטבק נמשך 30-40 טיפולים. האם הוכח שגלי EEG בכמות רבה כ"כ ,לא עלולים לעורר סרטן בעתידבילדים בני 12 ADHD תודה דונה

שלום רב א. הטיפול מוכר מתחילת שנות ה 70 וטופלו באמצעותו אלפים (ובעיקר ילדים) לאחר 40 שנה אין אנו רואים כל בעיה. ב. במהות נוירופידבק וללמד ילד לרכב על אופניים הם שני תהליכים דומים מאוד. האם ילד יכול לקבל סרטן כי לימדנו אותו לרכב על אופנים ? גם לימוד הרכיבה גרם לשינוי כזה או אחר בגלי המוח. גם שאנו לומדים לנגן בכלי מוזיקלי אנו משנים את המוח. בשורה התחתונה נוירופידבק הוא כמו לימוד אחר וכזה הוא בטוח לחלוטין בהצלחה

נקודה חשובה מאד שצריך להדגיש - בזמן הטיפול בעזרת נוירופידבק והאיבחון בעזרת QEEG לא משדרים כלום למוח ! בשום שלב לא מוזרם זרם למוח, ולא משודרים גלים כלשהם. מוח האדם מייצר כל הזמן גלים בתדרים שונים ובעוצמות שונות. אנו רק קולטים מה המוח מייצר באותו רגע, ולפי מה שאנו קולטים, אנו נותנים משוב חיובי. כלומר - בכל פעם שהמוח מייצר בעצמו גל "טוב" אנו מחדדים את הסרט שהמטופל רואה, בכל פעם שהמוח מייצר בעצמו גל "לא טוב", אנו מטשטשים את הסרט. כמובן שכל זה מבוצע בצורה אוטומטית בעזרת מחשב. מקווה שעכשיו הדברים ברורים יותר.

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק