גישות טיפוליות בנוירופידבק להפרעות קשב

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

23/06/2011 | 12:01 | מאת: יורם

ד"ר תודר שלום! האם יש מספר שיטות טיפול של נוירופידבק בנושא ADHD? הכוונה היא מעבר "לרמת הדיוק" של הטיפול (כיוון המכשיר אחרי כל טיפול וכו'). אם כן, האם תוכל לפרט בבקשה את ההבדלים? תודה, יורם

יורם שלום עולם הנוירופידבק הוא רחב מאוד. יש 2 שיטות נוירופידבק שיעילותן הוכחה בצורה ברורה בטיפול בהפרעות ריכוז וקשב, והמאמרים המדעיים עליהן פורסמו בעיתונות הרפואית הסטנדרטית: א. נוירופידבק "ספקטרלי"- זהו הסוג הנפוץ יותר בעיקר בארצות הברית, בארץ וברוב המדינות בעולם. ב. נוירופידבק של "פוטנציאלים מעוררים איטיים"- זהו סוג הנוירופידבק הפחות שכיח. עיקר העבודה עליו נעשתה בגרמניה. מרבית המחקרים הטובים שפורסמו בעיתונים החשובים בעולם הרפואה נעשו בסוג השני. הסוג השני דורש חומרה מיוחדת עם מגברים מיוחדים, אלקטרודות מיוחדות וכן הלאה. זו הסיבה שמרבית המטפלים בוחרים לעבוד עם השיטה הראשונה שהיא פשוטה יותר להפעלה. יש הבדלים ניכרים בין 2 השיטות. הטיפול מהסוג הראשון הוא יותר "לא מודע". הסוג השני הוא הרבה לחלוטין מודע. הראשון עובד על תדרים "מהירים" השני על תדרים "איטיים" מאוד. בנוירוקליניק אנו עובדים עם שתי השיטות. יש מטופלים שמגיבים טוב יותר לשיטה אחת ויש כאלה שמגיבים טוב יותר לשיטה השניה. במטופלים מסויימים אנו משלבים את שתי השיטות כדי להגיע למקסימום היעילות של תהליך הטיפול על ידי שילוב של לימוד מודע ולימוד לא מודע. מקווה שהעניין קצת יותר ברור ד"ר דורון תודר

26/06/2011 | 08:00 | מאת: יורם

ד"ר תודר שלום! תודה על ההסבר. באחת התשובות הקודמות שלך התייחסת לגרף למידה. האם משך הטיפול נקבע לפי גרף הלמידה או שתמיד מבצעים מספר קבוע של טיפולים (40 כמדומני)? תודה, יורם

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק