טיפול בניורופידבק לנער הסובל מבעיות קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

21/12/2011 | 17:37 | מאת: אורית

ד"ר תודר שלום, בני בן ה-15, סובל מבעיות קשב וריכוז.מגיל 9 טופל ע"י פיסיכאטרית ילדים, בכל סוגי הריטלין שעזרו לו חלקית אך גרמו לו לתופעות לוואי כולל הגברת הטיקים. יש לי מספר שאלות: - האם יש סיכון בטיפול בניורופידבק? - האם תוכל להמליץ על טיפול כזה, באיזור המרכז (אנו תושבי תל אביב). - איזה הכשרה צריך להיות למטפל בנושא?

שלום רב טיפול בנוירופידבק נחשב בטוח מאוד. מבין אלפי ילדים שהשתתפו במחקרים רפואיים מסודרים לא דווח על תופעות לוואי משמעותיות. הסיבה לכך היא שנוירופידבק הוא תהליך "לימודי" שדורש זמן. גם ההשפעה החיובית דורשת זמן וגם השלילית. כמובן שאם המטפל לא מקצועי אזי הטיפול יכול לגרום לבעיות. לב העניין הוא קביעת הפרוטוקול הטיפולי והשינויים שתמיד צריך לעשות תוך כדי טיפול. שינויים אלה דורשים מהמטפל מעקב צמוד אחר אותות ה EEG שמתקבלים במהלך הטיפול. לתושבי המרכז, אחת האפשרויות שאני מציע היא "טיפול מרחוק". אפשרות זו מבוססת על שימוש במיכשור שמאפשר לי לכוון את הפרוטוקול דרך האינטרנט ולקבל לאחר כל פגישה טיפולית את ניתוח אות ה EEG בצורה מדוייקת ומפורטת. כך ניתן לקבל טיפול בבית המטופל יחד עם כיוון ושליטה מקצועית. לגבי מה נדרש ממטפל - משרד הבריאות לא הגדיר מה צריך להיות ניסיונו של מטפל בנוירופידבק, לכן, עד כמה שזה נשמע אבסורדי, אין צורך ברישיון מטעם משרד הבריאות על מנת להשפיע על מוחם של מטופלים. אבל לאמונתי, אדם המטפל בנוירופידבק, צריך לשלב שני דברים - 1. איש מקצועי טיפולי (או כזה שהוכשר ע"י משרד הבריאות, כלומר רופא, עובד סוציאלי, פסיכולוג... או אדם בעל ניסיון רב שנים של טיפול) 2. אדם בעל ידע מעמיק בנוירופיזיולוגיה ועבר הכשרות מתאימות בנוירופידבק בהצלחה ד"ר דורון תודר

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק