אבחון QEEG ל ADHD ללא הפסקת טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

20/11/2011 | 09:06 | מאת: ה

שלום דר תודר בני בן 11 סובל מהפרעות קשב וריכוז, נטייה לחרדות. הוא נוטל סטרטרה לאחר שהטיפול בריטלין ובני משפחתו לא עלו יפה. כידוע לך, לוקח זמן רב עד שמגיעים לרמה האופטימלית של התרופה הדם ולכן נראה שלא ניתן להפסיק לקחת אותה לצורך הבדיקה. מה ניתן לעשות? מה משמעות האבחון תחת השפעת התרופה? אבקש לציין שהמינון אותו הוא נוטל נמוך מהמקובל עקב תופעות לוואי שישנן גם עם תרופה זאת תודה ה

שלום רב הנושא של בדיקות QEEG תחת השפעת תרופות הוא מורכב. מחד להרבה תרופות יש השפעה על ה QEEG. אבל השפעה זו היא לא קבועה ויש אנשים שהתרופות לא משפיעות להם על ה QEEG. יש דרכים שונות להתמודד עם הבעיה- הדבר דורש ניתוח באלגוריתמים מעט אחרים. אני בד"כ משתמש בהם כיוון שכך אני מנטרל עוד פקטורים שלא ברורים מספיק. בשורה התחתונה זה לא מהווה גורם מגביל באופן משמעותי אם משתמשים בכלים הנכונים. בהצלחה ד"ר דורון תודר

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק