האם יש קשר בין נטילת ריטלין לנשירת שיער?

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

17/10/2011 | 15:10 | מאת: אריק

שלום, רציתי לדעת האם קיים קשר בין נטילת ריטלין לנשירת שיער? והאם יש תרופה אחרת מריטלין אשר מטפלת בבעיות קשב וריכוז? התרופה היא ממש "נכס" עבורי,אך עם נשירת שיער כתופעת לוואי אני בהחלט לא מתכוון להמשיך ליטול אותה,אשמח אם יש תרופה או שיטה שתעזור לי בלימודים? אשמח לעזרה! המון תודה!

שלום רב תופעת הלוואי הזו דווחה בעבר.עם זאת היא לא עלתה מתוך מחקרים מסודרים אלא מתוך דיווח ספונטני של אנשים. לכן גם קשה להעריך את שיעורה או תקפותה. כדאי לזכור שנשירת שיער היא תופעה מורכבת עם מאות סיבות שונות. לאנשים יש נטיה להסביר דברים בדרך שנוחה להם וניראת להם סבירה- אם כי היא לאו דווקא נכונה. הרבה יותר פשוט להסביר את נשירת השיער בשל ריטלין בכך שאחוז לא קטן מהסובלים מ ADD סובלים גם מחרדה. חרדה היא גורם הרבה יותר מוכר ונחקר בהשפעתה על נשירת שיער. כיוון שADD מטופלת עם ריטלין יכולה להיווצר תמונה של ריטלין כגורם לנשירת שיער. וזו רק דוגמא אחת להסבר אפשרי בין ריטלין ונשירת שיער ואפשר לחשוב עוד על הרבה. סביר להניח שאם תפסיק את התרופה, הנשירה תימשך. אם היא תיפסק הרי אז עולה הסבירות (ולא הוודאות !) שייתכן שריטלין אכן גרם לבעיה. כיוון שמדובר בבעיה שלא ברור אם היא בכלל קיימת קשה להמליץ על תרופה אחרת כי פשוט אין מידע. אני מציע להתחיל בבדיקה- תפסיק את התרופה ותראה אם הנשירה ממשיכה. אם כן- אזי תחזור לריטילן וטפל בנשירה כפי שימליץ רופא עור. אם אכן הנשירה פוסקת (מה שלא סביר)- אתה תמיד מוזמן לטפל בקשיי הריכוז והקשב באמצעות נוירופידבק. טיפול זה לא עושה נשירה... ויעילותה במחקרים שונים זהה לזו של ריטלין. בהצלחה

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק