התייעצות

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

06/10/2011 | 11:00 | מאת: אמא חדשה בתחום

שלום רב, בני בן 5 אובחן לפני כשנה בספקטרום האוטיסטי. בנוסף לכך יש גם הפרעת קשב וריכוז וקיבלנו המלצה להתחיל איתו עם ריטלין, אני לא כלכך בעד העניין. האם ניתן למצוא תחליפים מתחום ההומיאופתיה? לא כימיקלים וללא תופעות לוואי? אשמח לתגובתך, תודה רבה!

שלום רב מדובר בילד שמוחו עובד בצורה אחרת. חשוב להבין זאת ! כיוון שמדובר בבעיה מורכבת את תתקלי בהרבה שיטות טיפול. ההצעה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא: תבקשי הוכחות מדעיות ליעילות הטיפול. מדובר בבעיה רפואית- וכך צריך להיות היחס אליה. ריטילין אינה קללה. מדובר בתרופה שיכולה לעזור לילדים רבים. אני לא יודע אם גם לילד שלך. אבל לפחות יש מאחורי הטיפול הזה עדויות מסודרות ליעילות. גם נוירופידבק יכול לעזור במקרה כזה. שוב- ישנם מחקרים רבים שיכולים להוכיח זאת. דוגמא ניתן למצוא כאן: http://www.neuroclinic.co.il/Article-Autism.php לגבי הומיאופתיה- אני לא מבין בתחום זה מעבר להשכלתי כאיש מדע. אומנם הבסיס תאורטי של שיטת טיפול זו מנוגדת לעקרונות מדע בסיסיים. עם זאת, מבחינתי המבחן הקובע הוא אחד- מבחן המחקר המסודר והביקורתי. אם יש מחקרים טובים, בעיתונות רפואית מקובלת- אזי יש לזה מקום. ואם אין מחקרים כאלה- אזי כנראה שאין לזה מקום. אני לא מכיר מחקרים ראויים כאלה. בהצלחה ד"ר דורון תודר

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק