שאלות לגבי אפקטיביות הטיפול

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

27/09/2011 | 18:57 | מאת: יוסי

שלום רב, שאלתי הראשונה היא האם האם לטיפול זה יש אפקטיביות דומה גם אצל מטופלים מבוגרים כמו אצל ילדים והאם ניתן לצפות לריפוי מוחלט מהפרעות קשב בגיל מבוגר כתוצאה מהשפעת הטיפול? שאלתי השנייה היא האם ועד כמה ניתן כיום למקד את הטיפול לאזורים ספציפיים במוח בהם קיימת הפעילות החשמלית כימית הבלתי תקינה? מה שבעצם מהווה יתרון על הריטלין שעובד על אזורים נרחבים במוח וגורם לכן לתופעות הלוואי?

יוסי שלום רב א. מניסיוני אכן בממוצע מבוגרים מגיבים לאט יותר. עם זאת יש כאלה שמגיבים במהירות רבה כמו ילדים- כך שבשורה תחתונה זה אישי. מבחינת ההשפעה "בסוף הדרך"- לא התרשמתי שיש הבדלים וגם מבוגרים יכולים להגיע למצב שבו יש שיפור ניכר- עד כדי כך שהבעיה לא מפריע בחיים. ב. ישנם מחקרים יפים בבני אדם שמראים את הספציפיות של הטיפול. כלומר אם עושים טיפול מימין אזי רק בצד ימין יש שינוי. זו אכן אחת הסיבות לכך שיש פחות תופעות לוואי. סיבה אחרת היא שהטיפול בנוירופידבק מבוסס על תהליך לימודי. ולכן, אם המטופל מרגיש שהטיפול עושה לו קצת תופעות לוואי ניתן להפסיקן באמצעות כמה טכניקות שבאמצעותן אנו מתמודדים עם תופעות לוואי. ד"ר דורון תודר

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק