אי סבילות לריחות (רגישות לכימיקלים)

דיון מתוך פורום  מכבי טבעי - רפואה משלימה

13/08/2011 | 01:17 | מאת: דניאלה

שלום רב, אני בת 29 ומילדות סובלת מרגישות קיצונית לריחות שמקורם בכימיקלים (בשמים, אצטון, אקנומיקה, סיגריות וכו'). הדבר מתבטא במיגרנות קשות. ניסיתי לאורך השנים טיפולים שכללו טיפול בריפוי בעיסוק, כדורים נגד מיגרנה ואפילו טיפול פסיכולוגי והיפנוזה. דבר לא עזר ובנוסף חוש הריח שלי מאד מפותח. האם ישנה דרך לשבש את חוש הריח, לגרום לו להיות חלש יותר? יש לציין שאני סובלת מאד והדבר פוגע מאד באיכות חיי. תודה רבה!

דניאלה שלום רב, האם ישנם דברים נוספים המעוררים את המיגרנה? איך מערכת העיכול שלך? האם יש פעילות מעיים סדירה? האם ישנם כאבי בטן? ד"ר צוונג-גונן

14/08/2011 | 09:34 | מאת: דניאלה

באופן כללי גם מערכת העיכול די בעייתית, יש לי קרוהן. נושא הרגישות לריחות לא קשור לזה והחל מקטנות. המיגרנה תוצאה של חשיפה לריחות של בשמים, חומרי ניקוי, דלק לר לציפורניים וכדומה.

מנהל פורום מכבי טבעי - רפואה משלימה