תינוק בן שנה וחודשיים , גמילה מהנקה בבת אחת או בהד

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

15/06/2011 | 10:58 | מאת: שליקה

רגה .הוא נמצא אצל ? תודהמטפלת עד 16:00 ואח"כ יונק גם בלילה .איך גומלים ?בבת אחת או בהדרגה

שליקה שלום, כל הכבוד על הדבקות בהנקה!! הדרך לגמול מהנקה למעשה תלוי בדרך של התינוק שלך להתמודד עם שינויים וגבולות - יש תינוקות שמתקשים בשינויים דראסטיים - ואז יהיה יותר קל לעשות זאת בהדרגה - למשל, להניק אותו כשאת חוזרת מהעבודה , לפני השינה, וכשהוא קם - כלומר להוריד את ההנקות הליליות. הוא לא אמור להיות רעב בלילה - ולכן ההנקות הליליות עבורו מהוות תחליף למוצץ - ובעצם הרגל הירדמות שגוי - הוא צריך להירדם גם בלי הנקה, גם אם הוא מתעורר באמצע הלילה. בלילות הראשונים יתכן וזה יהיה מלווה בבכי - אז ניתן להרים אותו עד שיירגע, לא להציע את ההנקה, וברגע שנרגע להניח אותו שוב במיטה. נכון זה קשה! אך את מקנה לו כך הרגלי הירדמות תקינים - והוא זקוק לכך הרבה יותר מאשר ההנקות הליליות!אם תינוקך יתקשה בגמילה ההדרגתית כי זה לוקח יותר זמן - והוא לא יבין למה לפעמים את נותנת לו הנקה ולפעמים לא - אז כדאי לעשות גמילה בבת אחת - כל פעם שהוא מבקש - פשוט תגידי לו "נגמר, אין יותר" - אף אם נראה שאינו מבין - הוא יבין גם מטון הדיבור שלך - חוץ מזה הוא ינק שנה וחודשיים - אז הוא בודאי חכם!בהצלחה לשניכם!

16/06/2011 | 13:30 | מאת: שליקה

תודה רבה

מנהל פורום טיפת חלב