צבע צואה של תינוקת בת 6 ח'

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

14/06/2011 | 21:12 | מאת: lol

בתי בת חצי שנה היא נמצאת בשלב הטעימות עד היום צבע הצואה היה כצבע חרדל. היום הצבע של הצועה היה בצבע ירוק ועם גבשושים בצבע ירוק כהה, חשוב לציין שהיום היא אכלה כ 4 כפיות של תפוח ירוק. האם יש סיבה לדאגה? או שזה בגלל התפוח? מחר יש לנו תור לרופא האם לקחת את הטיטול עם הצואה ולהראות?

שלום רב!קודם כל שלב הטעימות - זה שלב כייפי גם לתינוק - שחוקר את כל העולם דרך הפה - ועכשיו יש לו גם טעם - וגם להורה שנהנה מתגובות תינוקו לחוויות חדשות. ואכן, עם התחלתה הטעימות מרקם הצואה משתנה - בצבעו, במרקם ובריח. לכן , יתכן מאד שאם טעמה תפוח הצבע והמרקם ישתנו - ויהיו ירוקים .אך צפוי שהצבע יחזור גם להיות חרדלי כאשר מקבלת הנקה או תחליף חלב. אם הצבע הירוק נשאר, או שיש ריר (נראה כמו נזלת) בצואה או דם בצואה, או ריח ממש לא נעים - אז יתכן ויש וירוס או חיידק במעי - וזה בהחלט דורש בדיקה רפואית. בכל מקרה אם אתם מגיעים מחר לרופא - במידה ויש חיתול עם צואה טריה יותר - זה עדיף ויקל על האבחנה.

מנהל פורום טיפת חלב